úterý 11. srpna 2015

If I stay...

Ahoj všichni!
Možná si pamatujete na můj "summer readlist", pokud ne určitě se na něj podívejte!
Dnešní příspěvek bude právě o jedné knížce z tohoto seznamu a to o Zůstaň se mnou.
Tento příběh můžete vidět i ve filmovém podání, ale my se dnes podíváme na to knižní.

Příběh je o Talentovaná violoncellistka Mie, která po autonehodě zůstane v bezvědomí, ale to jen pro zrak ostatních. V její skutečnosti vnímá všechno co se kolem ní děje a může si jít kamkoliv chce.
Zjišťuje, že rodiče jsou na místě mrtví a její bratr je zraněný.
Sleduje svou zbývající rodinu, která se kvůli ní sešla v nemocnici, svojí nejlepší kamarádku a svého přítele Adama,jak sek ní i přes zákaz snaží dostat. Vzpomíná na svůj život, na dny před nehodou kdy se musela rozhodovat mezi Adamem a svojí láskou k hudbě. Přemýšlí o tom co bude když se probere. Otázka je, zda se rozhodne vzdát a zemřít, nebo jestli zůstane...

Podle mého názoru je knížka krásně zpracovaná. Vypovídá o tom, že i úplně rozdílní lidé spolu mohou být, musí ovšem něco obětovat a něco změnit. Ukazuje na to jak se lidé dokážou spojit, když jde o člověka kterého milují.
Pokud jde o rozdíli mezi filmem a knihou určitě se pár najde, ale naštěstí jsou to opravdu jen drobnosti.
Já se o knížce dozvěděla právě přes film, jehož trailer mi vyskočil na youtube a já z něho byla okamžitě unesená a po shlédnutí jsem nebyla zklamaná.

Jak knihu, tak film bych 100% doporučovala, hlavně tedy těm, kteří mají rádi romantiku drama a napětí.


A co vy? Viděli jste film, nebo četli knížku? Jaký je váš názor?
Snad se vám příspěvek líbil
Užívejte prázdniny a zase někdy u nějakého dalšího příspěvku.
                                                                Your Impossiblyawkwardmaky.

5 komentářů:

  1. Pěkná recenze, já se nad touhle knížkou stále rozmýšlím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) No jak říkám můžu jedině doporučit :)

      Vymazat
  2. Pamätám si, keď som tú knihu dostala ako darček na narodeniny pred 4 rokmi. Veľmi ma potešilo keď som zistila, že po toľkom čase ju nakoniec aj sfilmujú. :) A nakoniec som pri filme ani rozdiely nevnímala keďže som si ju už tak podrobne nepamätala. Momentálne čítam druhú časť. Mimochodom, pekná recenzia, len tak ďalej.

    P.S.: Chcem sa ti poďakovať za nomináciu do Tag liebster award, veľmi ma to potešilo. :)(http://www.abookbae.blogspot.sk/)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji:) druhý díl bych si taky moc ráda přečetla snad ho někde seženu :)

      Vymazat
  3. Pamätám si, keď som tú knihu dostala ako darček na narodeniny pred 4 rokmi. Veľmi ma potešilo keď som zistila, že po toľkom čase ju nakoniec aj sfilmujú. :) A nakoniec som pri filme ani rozdiely nevnímala keďže som si ju už tak podrobne nepamätala. Momentálne čítam druhú časť. Mimochodom, pekná recenzia, len tak ďalej.

    P.S.: Chcem sa ti poďakovať za nomináciu do Tag liebster award, veľmi ma to potešilo. :)(http://www.abookbae.blogspot.sk/)

    OdpovědětVymazat